Modulaire Groups nya VD om nordiska marknaden:”Det finns möjligheter överallt!”

Algeco är stolta över att vara en del av Modulaire Group, där Pavan Pattada nyligen blev utsedd till ny VD. Han ser en ljus framtid för den nordiska marknaden.
Modulaire Group och Algeco har haft väldigt stor framgång i Norden, konstaterar Pavan Pattada när vi nådde honom under ett besök i Oslo.

Pavan efterträdde I augusti 2024 Mark Higson, som pensionerade sig efter en givande tid vid rodret. Under Mark har Modulaire Group genomgått en lyckad transformering under Brookfields ägande, tillsammans med en stadig tillväxt och ett ökat fokus på säkerhet och ESG-prestanda.
– Det finns möjligheter överallt, vi vill överföra framgångarna vi uppnått i vissa marknader till samtliga. Algeco är Modulaire Groups största varumärke, säger Pavan Pattada.

Pavan har tidigare varit verksam inom Westinghouse Electric Company. Under fem år som Executive Vice President, inom Global Operations Services. Pavan låg där bakom en rekonstruktion av hela verksamheten, där han ledde företaget tillbaka till lönsamhet.

Utöver det kommer Pavan till Algeco med över 16 års erfarenhet av olika ledningsroller inom Eaton Corporation. Dessutom har han varit verksam inom Deloitte, samt haft ledarroller inom marinen.

Kan du nämna en viktig lärdom du fått i karriären?

– Jag har lärt mig så mycket genom alla år, från olika platser. En sak jag alltid har med mig, är vikten av att gå in i projekt med förutfattade meningar. Det finns en anledning att vi har två öron och en mun. Vi behöver lyssna, observera och se vad som fungerar och inte innan vi agerar. Det är viktigt för att förstå vad som funkar och inte i en verksamhet. Annars är det lätt att komma in med fördomar, och det är fel väg att gå när du ska transformera en organisation, säger Pavan Pattada.

Algeco – en stolt del av Modulaire Group

Modulaire Group är ledande i Europa inom modulära tjänster och infrastrukture. Verksamheten expanderar hela tiden och återfinns idag i 23 länder. Modulaire Group verkar under flera varumärken, däribland Algeco, Advanté i Storbritannien, Altempo i Frankrike, Ausco och NET Modular i Australien och Portacom i Nya Zeeland. Modulaire Group förvaltar över 335 000 modulära utrymmen och portabla förvaringsenheter, tillsammans med 5 000 fjärrboenderum.