Container ett måste i amerikansk barbeque
Tänk amerikanska södern med country, western och doften av nygrillat. Ungefär så är det att komma till nyöppnade Big Bobs Barbeque utanför Kungshamn.
Här har Jimmy Anderssons dröm om en äkta amerikansk restaurang förverkligats. Och självklart finns en container från Algeco med i drömprojektet!
I våras öppnades Big Bobs Barbeque, en restaurang med en meny inspirerad av amerikansk grillning på låg temperatur. Bakom satsningen står den erfarne styckmästaren, bonden och charkuteristen Jimmy Andersson. Han är i grunden bonden med köttdjur, men driver också Kustcharken som styckar, förädlar och säljer kött.
– Jag är ju väldigt köttintresserad och gjorde egentligen allt med kött – utom att ha en egen restaurang. Så en dag för tre år sedan när vi var och besökte en BBQ-restaurang i Skåne sa jag till min vän, att ”ett sånt här ställe ska jag också öppna”, berättar Jimmy.
Det Jimmy var ute efter var ett ställe där rökt och grillat kött står i centrum. Där gästerna sitter utomhus i en miljö utformad i western- stil, gärna ackompanjerad av countrymusik. För Jimmys del var valet av plats självklart – på tomten intill Kustchark. Nu gällde det bara att göra den ”amerikansk”.
Tältdukar sattes upp och garnerades med trivsamma lampor. Grillar och rökar installerades och en öppen eldstad med sittplatser anlades.
– Ofta byggs dessa restaurangmiljöer upp med containrar, så jag började googla olika containerföretag och fick upp ögonen för Algeco.
Kravet på containern var att den skulle vara svart, tåla mycket vikt, rymma två kundtoaletter samt ett diskrum. Kraven uppfylldes till punkt och pricka och containern blev ett både dekorativt och nödvändigt inslag i restaurangmiljön.
– Allt har fungerat perfekt, säger Jimmy.
Sedan öppningen i maj har kunderna inte låtit vänta på sig. Under sommaren har restaurangen haft mellan 400 och 500 gäster per dag.
– Jag trodde verkligen på idén, men det har nog gått ännu bättre än jag förväntade mig, säger Jimmy som berättar att säsongen avslutas med en stor oktoberfest innan man stänger för säsongen.
Under vintern ska restaurangen utvecklas och själva tältdelen byggas till – och ytterligare en container är redan beställd.
– Vi behöver ett till kyl- och frysrum och då passar en container perfekt. Vi har beställt den från Algeco, så den ska komma färdig och finnas på plats när vi öppnar i påsk igen.
Du är heltidsbonde, driver ett charkföretag och en restaurang... Hur hinner du med allt?
– Jag är en ganska effektiv person som gillar att jobba rätt mycket. Sedan har jag tur att när det är som mest att göra på charken och restaurangen, då är det lite lugnare på bonneriet och vice versa.
Har du behov av en eller flera containrar?